bckgrnd002.jpg
 

Rólunk

Helló!

A Hellónyúz egy közügyekkel foglalkozó hírcsatorna, amely a tizenéves korosztály közreműködésével készül. Az aktív és felelősségteljes állampolgárság előfeltétele a tájékozottság, a kritikus gondolkodás, és a szabad véleménynyilvánítás.

Mik a céljaink?

1. A tizenéves fiatalok is érezzék magukénak a közügyeket, amikről itt higgadtan tájékozódhatnak, kérdezhetnek.

2. A fiatalok kérdései segítsenek a felnőtteknek is abban, hogy friss szemmel és új nézőpontokból nézzenek rá a világ eseményeire és a társadalmi problémákra. 3.  Legyen a  közgondolkodás része, hogy a gyerekeknek, fiataloknak is joga van hozzászólni a közügyekhez, szakértőket, politikusokat kérdezni és megosztani a saját meglátásaikat.

4.  Legyenek, akik a demokratikus értékeket majd számon kérik a döntéshozóktól.

Érdekel? Csatlakozz hozzánk!

bckgrnd001.jpg

Podcastunk

Kövess minket a
FaceBook-on ...

...és a  YouTube-on!

  • YouTube

A csapat

 

Dr Horváth Henriette

dr_horvat_henriette_38999_430131.jpg

Ügyvéd, gyerekjogi szakértő. Ügyvédként a gyermekek jogait érintő ügyekre specializálódott. Véleménye szerint ahhoz, hogy a gyerekek élhessenek jogaikkal, elengedhetetlen, hogy pontosan ismerjék azokat. Ez irányú elkötelezettsége miatt csatlakozott a Hellónyúz csapatához.

ezgif.com-webp-to-jpg.jpg

Hargitai Henrik

Marskutató és rádiótörténész. 90-es évek óta készít műsorokat budapesti kisközösségi rádiókban, az Első Pesti Egyetemi Rádió alapítója. 2015 óta a NASA Ames Center posztdoktori ösztöndíjasa. Az ELTE Média és Kommunikáció Tanszékén adjunktus.

Barta Judit (PhD)

Szociológusként és angol bölcsészként végzett. Óraadó a McDaniel College-ban és a Metropolitan egyetemen. Doktori dolgozatát az online részvételi kultúra és az újságírás kapcsolatáról írta. Úgy gondolja, hogy a közbeszédben fontos helye van a fiatalok hangjának és kérdéseinek, ahogy a velük való párbeszédnek is. A Hellónyúz vezetője.

palinkasjanos.jpg

Pálinkás János

Végzettsége alapján közgazdász-szociológus-kulturális antropológus, jelenleg a Klubrádió online csapatánál dolgozik, a csatorna videós tartalmaiért felel. A Hellónyúz csapatában a gyakorlati videós  oktatást végzi.

Lantos Júlia

lantosjulia.jpg

Illusztrátor, animátor. A Budapesti Metropolitan Egyetem animáció alapszakán diplomázott 2018-ban, jelenleg ugyanott a  mester szakot végzi. A gyerekekkel való foglalkozás és az illusztráció, animáció területe munkái során sokszor összekapcsolódik.

 

Együttműködő partnereink

Támogatóink