Rólunk

Hello,

A Hellónyúznál mi egy olyan, a magyar médiapiacon újszerű, közügyekkel foglalkozó hírcsatornát akarunk felépíteni, ami kifejezetten a tizenéves korosztálynak szól és a ti aktív együttműködésükkel készül. Az a célunk, hogy a tizenéves fiatalok is magukénak érezzék a közügyeket, amikről itt higgadtan tájékozódhatnak, kérdezhetnek. Úgy gondoljuk, hogy a fiatalok kérdései segítenek a felnőtteknek is abban, hogy friss szemmel és új nézőpontokból nézzenek rá a világ eseményeire és a társadalmi problémákra. Meg akarjuk mutatni, hogy a fiataloknak vannak releváns kérdései a közügyekkel kapcsolatban, amikre érdemes odafigyelni. 

Be akarjuk építeni a közgondolkodásba, hogy a gyerekeknek, fiataloknak is joga van hozzászólni a közügyekhez, szakértőket, politikusokat kérdezni és megosztani a saját problémáikat. Úgy véljük, hogy a fiatalok hangjának a megerősítésével hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a demokratikus értékek gyakorlati értelmet nyerjenek, és legyenek, akik számon is kérik azokat majd a döntéshozóktól.

Érdekel? Csatlakozz hozzánk!

Kövess minket

FaceBook-on ...

...és a

YouTube-on!

  • YouTube

A csapat

 

Dr Horváth Henriette

Ügyvéd, gyerekjogi szakértő. Ügyvédként a gyermekek jogait érintő ügyekre specializálódott. Véleménye szerint ahhoz, hogy a gyerekek élhessenek jogaikkal, elengedhetetlen, hogy pontosan ismerjék azokat. Ez irányú elkötelezettsége miatt csatlakozott a Hellónyúz csapatához.

Hargitai Henrik

Marskutató és rádiótörténész. 90-es évek óta készít műsorokat budapesti kisközösségi rádiókban, az Első Pesti Egyetemi Rádió alapítója. 2015 óta a NASA Ames Center posztdoktori ösztöndíjasa. Az ELTE Média és Kommunikáció Tanszékén adjunktus.

Barta Judit

Médiakutató, óraadó tanár a McDaniel College-ban. Az ELTE Film-, Média-és Kultúraelméleti Doktori Iskolájában írja a doktori dolgozatát. A gyerekeknek / fiataloknak szóló hírportál ötletét a kutatása ihlette. Ekkor találkozott azzal, hogy közéleti híreket gyerekeknek és gyerekekkel is lehet készíteni, akik így válhatnak kritikus hírfogyasztókká.

Pálinkás János

Végzettsége alapján közgazdász-szociológus-kulturális antropológus, jelenleg a Klubrádió online csapatánál dolgozik, a csatorna videós tartalmaiért felel. A Hellónyúz csapatában a gyakorlati videós  oktatást végzi.

Lantos Júlia

Illusztrátor, animátor. A Budapesti Metropolitan Egyetem animáció alapszakán diplomázott 2018-ban, jelenleg ugyanott a  mester szakot végzi. A gyerekekkel való foglalkozás és az illusztráció, animáció területe munkái során sokszor összekapcsolódik.

 

Együttműködő partnereink

Show More

Támogatóink

Show More
 

Írj nekünk!

  • Grey YouTube Icon
  • Grey Facebook Icon

© 2019 HellóNyúz

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now